Background.

Op twaalfjarige leeftijd werd ik als ballettalent ontdekt door Sonja Gaskell, die mij liet trainen bij het Haags Conservatorium en haar Nederlands Ballet. Mijn leven in de kunst was begonnen. Daarmee ook de zoektocht naar mijn rol, mijn vorm in het kunstlandschap. Na zeven jaar wist ik dat ik geen danseres zou worden. Maar wat dan wel? Enkele jaren later maakte ik schuchter mijn entree als schilder. Er zouden nog vele andere rollen volgen.

Pas in 2001 was de tijd rijp en mijn mentaliteit klaar voor een productief kunstenaarschap in een discipline. En hield het zwerven in het kunstlandschap op. Ik had ondervonden, dat ik niet hoefde te kiezen. Niets hoefde uit te sluiten. Dat schilders dansers kunnen zijn en dansers schilders. Net als dichters niet slechts met woorden hoeven te werken. En docenten woorden gebruiken, soms, om te dichten en te schilderen.

Als beeldend kunstenaar beschouw ik mijzelf niet als een autodidact. Maar het blijft een feit dat ik nooit schilderles kreeg.

 

Ik woon- en werk in de regio Zeeland. Ben lid van het CBK-Zeeland. 

In 2017 besteedde kunstkriticus Nico Out tweemaal aandacht aan mijn werk in het dagblad PCZ. Dit naar aanleiding van een groepstentoonstelling in galerie Lokaal 54 in Terneuzen en een (solo) expositie in Museum Belfort in Sluis.